Napapiirin Kuljetus Oy yhtiöittää urakointiliiketoimintansa 1.1.2024.

Napapiirin Kuljetus Oy yhtiöittää urakointiliiketoimintansa erilliseen 100 % omistettuun tytäryhtiöön, Napapiirin Maanrakennus Oy:n (nimen rekisteröinti on kesken). Liiketoiminnan mukana yhtiöön siirtyy myös urakointia suorittava henkilökunta vanhoina työntekijöinä. Muutos astuu voimaan 1.1.2024.

Uudesta yhtiöstä muodostuu yksi Lapin suurimmista maanrakennusurakoitsijoista, sillä yhtiön liikevaihto tulee olemaan noin 10 – 15 miljoonaa € ja siirtyvä henkilökunta noin 15 – 20 henkilöä. Yhtiön liiketoimintaa on nimitetty johtamaan liiketoimintajohtaja Hannu Ekonoja.

”Yhtiön hallituksella on korkeat odotukset urakoinnin liiketoiminnan kehittämisen suhteen. Urakointi ja sen kehittäminen ovat yhtiömme strategian keskeisimpiä osa-alueita”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Mika Kunnari.

”Yhtiöittämisen myötä Napapiirin Maanrakennus Oy tulee erikoistumaan syvemmin maanrakennusalan urakointiin. Se selkeyttää niin johtamista kuin henkilökunnan vastuualueita”, kommentoi Janne Keskinarkaus, Napapiirin Kuljetus Oy:n toimitusjohtaja.

”Tavoitteenamme on urakointiliiketoiminnan kasvu ja parempi kilpailukyky kiristyvillä markkinoilla. Urakointiin keskittymällä voimme myös kehittää tarjontaamme ja osaamistamme asiakastarpeiden mukaan”, kertoo liiketoimintajohtaja Hannu Ekonoja.

Napapiirin Kuljetus Oy: toiminta jatkuu ennallaan maa-aineskaupan, kuljetus- ja konepalveluiden sekä poltto- ja voiteluainekaupan osalta.

Napapiirin Kuljetus Oy on vuonna 1967 kuljetusyrittäjien perustama monialayritys. Toimialoja ovat maanrakennusurakointi ja maa-aineskauppa, kuljetuspalvelut sekä raskaan kaluston polttoaine-, voiteluaine ja tarvikekauppa. Liikevaihto vuonna 2022 oli 77,7 miljoonaa € ja voitto 0,73 miljoonaa €. Työn kausiluonteisuuden takia vuoden 2022 aikana työsuhteita oli 62, joista vuoden lopussa vakituisia oli 39. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Rovaniemellä ja yhtiöllä on toimipisteitä ympäri Lapin maakuntaa. Tutustu Napapiirin Maanrakennukseen.

Lehdistötiedote


Muita uutisia